Cel mai celebru oier din Romania, Gheorghe Danuletiu, cunoscut pe numele sau de scena, Ghita Ciobanul, ne-a spus cum gateste la el la Jina mielul de Paste. Pe langa flerul la afaceri, aparitiile in reclame si cresterea oilor, el are si talente culinare.
Ghita Ciobanul a aratat ca are talent de actor si de afacerist dupa ce si-a deschis un magazin in Piata Progresul, dar putini stiu ca baciul are si alte talente ascunse.
Prezent miercuri la targul de miei organizat de Primaria Sectorului 4 la Piata Aparatorii Patriei, Ghita Ciobanul ne-a aratat ca stie sa si gateasca.
Afla cum gateste mielul Ghita Ciobanul
Gheorghe Danuletiu ne-a spus ca de cand s-a insurat nu prea mai are contact cu bucataria, dar asta nu inseamna ca el nu stie sa gateasca.
Cum sarbatorile Pascale se apropie, baciul ne-a spus una dintre retele sale favorite de a gati carnea de miel, care este cel mai important produs de pe masa de Paste. “Pai eu de anul trecut m-am insurat, bineinteles ca de acum nevasta trebuie sa gateasca, dar daca e nevoie o sa ajut si eu cat timp sunt acasa, dar eu sunt mai mult plecat”, ne-a spus Ghita in timp ce alegea un miel din cei cativa adusi.
El spera sa vanda pana la inchiderea targului, 19 aprilie, cateva sute de capete. “Cum tai mielul proaspat, speli carnea, dar nu o oparesti ca isi pierde dulcetea si o tai bucati. Apoi iei o tigaie in care pui unsoare, ca nu suntem la cura de slabire, pui doua, trei cepe, o lasi sa sfaraie un pic acolo, dupa care pui carnea. O lasi doua minute sa se caleasca carnea, dupa care bagi un pic de apa, o lasi sa fiarba un pic, dupa care ii bagi condimentele: sare, piper, un pic de usturoi. Dupa o lasi sa se friga in unsoare, dupa ce se seaca apa”, ne-a mai spus Ghita.
CITESTE SI
Garnitura nelipsita: mamaliga
De altfel, el ne-a mai spus ca cea mai buna garnitura pe langa carnea de miel este nelipsita mamaliga. Ghita ne-a mai spus ca mielul iese extrem de bun facut pe gratar, dar sip e disc.
Nici edilul sectorului 4 nu s-a lasat mai prejos, el ne-a recomandat un sutufat de miel, cu usturoi si ceapa verde, marar si ciuperci.
(Alex Saulea)